50-talets rockband

Välj rätt rockmusik att spela på dejten

Att sitta hemma och lyssna på precis den musik du vill är en sak, men att dela den med någon annan kan vara en helt annan femma. Här handlar det om hänsyn på olika sätt, där både musiksmak och andra faktorer som lyssningsvolym spelar en stor roll. Ännu svårare är det när du ska lyssna på musik tillsammans med någon du ännu inte riktigt känner. Tänk dig själv första dejten, där ni ska träffas hemma hos dig en kväll. Vad ska du egentligen spela? Rock är en självklarhet för dig, men inom den genren finns det massor att välja bland. Hur ska du tänka?

Bjud på din egen smak

Viktigt är förstås att du spelar något som du verkligen gillar, som du kan stå för. Det finns ingen anledning att spela upp musik som inte representerar din musiksmak; trots allt är din dejt där för att träffa dig, med allt var det innebär. Ni kanske nyligen har träffats via en nätdejtingsajt som du hittat genom exempelvis happypancake och har inte en aning en vilken musiksmak, filmsmak eller liknande som den andre har. Lugn, ta saker och ting i tur och ordning. Nu gällde det ju musik, eller hur? Bjud på din musiksmak och var framförallt ärlig med den. Med det sagt kan det ändå vara bra att välja något som kanske inte är alltför svårsmält.

Musiksmaken är som bekant olika och det beror mycket på hur pass väl du känner till din dejts musiksmak, men om du är osäker kanske du ska hoppa över de tyngsta låtarna med Metallica eller Megadeath för att satsa på lite mer melodiska tongångar. När det handlar om rock fungerar det ofta med någon ”klassisk” variant, med band som Journey, Toto eller Bon Jovi. Det här är melodisk rock som är mycket lätt att ta till sig. Samtidigt är det musik som passar utmärkt att spela i bakgrunden när ni äter middag eller myser i soffan.

Glöm inte ”blandade bandet”

Något av en klassiker när det handlar om dejting är att ge bort ett blandat band med låtar som ligger varmt om hjärtat. Kassetter tillhör förstås sedan länge det förgångna, något som till stor del också gäller CD-skivor. Vad är då alternativet till denna form av kärleksförklaring? Det skulle kanske kunna vara att dela med sig av en spellista. Skapa en spellista på Spotify eller liknande och dela denna med din dejt. Effekten kanske inte är densamma som att ge bort något så fysiskt som en kassett eller en CD, men det kan fortfarande ha en viss betydelse för dejtandet. Hur spellistan ska se ut? Det bästa tipset är att helt enkelt välja från hjärtat – det blir bäst så.