Tidiga hårdrocksband

Guns N’ Roses

Under 1980-talet kom hårdrocksbandet Guns N’ Roses ut på rockscenerna och fick snabbt en stor publik. De är idag ett av de bäst säljande rockbanden genom tiderna och har sålt över 100 miljoner album, där debutalbumet hette ”Appetite for Destruction”.

Det var år 1985 som Guns N’ Roses bildades i Los Angeles i USA. De medlemmar som anses ha varit de ursprungliga medlemmarna är Axl Rose som var sångare, Steven Adler som var trummis och Duff McKagan som spelade bas. Därtill ingick även de två gitarristerna Saul Hudson, som kallas för Slash, och Izzy Stradlin.

Namnet Guns N’ Roses kommer sig av sammanslagningen av två band. Det var dels bandet Hollywood Rose, där Izzy Stradlin spelade tillsammans med Axl Rose, och det var dels bandet L.A. Guns där Tracii Guns ingick. Orsaken till sammanslagning var den att L.A. Guns behövde en ny sångare och att Izzy Stradlin då föreslog Axl Rose. Efter en kortare tid valde Tracii Guns dock att lämna bandet varvid han ersattes av Slash.

Medlemmar har kommit och gått men än idag finns ursprungsmedlemmarna Axl Rose kvar tillsammans med Duff McKagan och Slash. Bandet är fortfarande aktivt och de resterande medlemmarna är Dizzy Reed, Richard Fortus, Frank Ferrer samt Melissa Reese.