Tidiga hårdrocksband

KISS

Ingen har kan väl ha missat hårdrockbandet KISS som blev stora under 1970-talet. Deras utmärkande scenkläder och hårt sminkande ansikten gjorde dem till ett riktigt minnesvärt band och faktum är att de är aktiva än idag.

Bandet

KISS bildades i USA år 1973 och då närmare bestämt i New York. Bland de ursprungliga medlemmarna sågs Paul Stanley och Ace Frehley som båda spelade gitarr liksom Gene Simmons som spelade bas och Peter Criss som spelade trummor. Som i de flesta andra band så har medlemmar slutat och bytts ut pö om pö och KISS är inget undantag.

Framgångarna

Det var till stor del scenkläderna och sminket som gjorde KISS så pass populära som de faktiskt blev. Därtill använde de pyroteknik vid sin framträdande vilket ytterligare bidrog till hajpen som omgärdade bandet. Under 1980-talet valde de för en tid att uppträda utan dessa inslag och genast minskade populariteten en aning.

KISS idag

KISS är fortfarande aktiva och bandet gästade Sverige under 2017. I recensionen som Expressen skrev så löd titeln ”Det här var ju faktiskt kul, Kiss”, vilket väl ändå får sägas vara en väldigt bra recension på ett så gammalt rockband.